Mogelijkheden om thuis te spelen

Beste ouders,

Om te voorkomen dat kinderen die thuis (komen te) zitten te lang geen onderwijs kunnen volgen, hebben wij wat lesmogelijkheden en ideeën voor jullie op een rijtje gezet (het staat iedereen vrij om hier gebruik van te maken).

Hierbij ontvangt u een flink aantal lessuggesties, tips en vooral bruikbare websites.

 • (Voor)lezen:

Voor de kinderen uit kleuterklas is het belangrijk dat zij regelmatig voorgelezen worden. Dit kan natuurlijk met een echt prentenboek, maar op www.youtube.nl zijn ook veel luisterboeken te vinden, die voorgelezen worden. Vul bij de zoekterm gewoon voorleesboeken in en u krijgt allerlei mooie boeken te zien.

https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html. De app voor luisterboeken. Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Download de gratis app voor tablet of smartphone. Het assortiment extra luisterboeken is uitgebreid: nu zijn het er al meer dan 80! Je kunt ze beluisteren tot en met 6 april. Dit cadeau is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

 • Overige websites (waarvan de meeste gratis zijn en waarvoor geen account of wachtwoord nodig is):
  • jmonline.nl Allerlei leuke gratis oefeningen vanaf kleuterklas 2!
  • U kunt ook kijken op jufmilou.nl en dan werkbladen van deze juf uitprinten!
  • kleuters.basisonderwijs.online .Op deze site vindt u o.a. algemeen lesmateriaal, prentenboeken, thema’s, getallen, vormen, kleuren, begrippen, letters, woordenschat en spelletjes. Deze juf geeft vooral veel lesideeën.
  • jufanke.nl. Een website met veel lesideeën voor kleuters en de leerjaar 12-3.
  • 123lesidee.nl. Een mooie overzichtswebsite, waar u per groep en per vak boeken, ideeën, werkbladen, online oefeningen en nog veel meer kunt vinden.
  • jufsanne.com. Op deze website zijn ook digibordlessen te vinden. Juf Sanne heeft bovendien alle thema’s overzichtelijk gerangschikt.
  • juf-ella.nl .Deze juf heeft allerlei spelletjes gemaakt, die de kinderen zelf kunnen spelen en die we ook vaak in de klas gebruiken. Kijk via het menu (linksboven) bijvoorbeeld eens bij Rekenen en dan bij Coöperatief leren. Ook staan er diverse uitlegfilmpjes op deze website.
  • squla.nl Op deze website, waar u vaak voor moet betalen, zijn veel leuke opdrachten te vinden voor K2-L6!! Onder schooltijd, tot 16.00 uur, schijnt het programma nu gratis te zijn!!
 • Ook erg leuk zijn voor jongere kinderen de vele filmpjes op schooltv.nl (bijvoorbeeld Huisje, Boompje Beestje, Koekeloere of Leesdas Lettervos).
 • En verder? Denk ook eens aan (bord)spelletjes, zoals memory, kwartet, scrabble, yahtzee, rummikub of Pim Pam Pet (en er zijn vast nog veel meer spelletjes te vinden thuis).

Misschien heel logisch, maar denk verder ook gewoon aan het bouwen/spelen met Lego of blokken, het maken van een puzzel (legpuzzel of op papier) ,het spelen met zand en water, etc.

Ook tekenen en knutselen (kijk voor ideeën eens op www.krokotak.com; www.creametkids.nl of tekenenenzo.blogspot.com ) vinden veel kinderen leuk om te doen.

Houdt uw kind van muziek? Kijk dan eens op www.meermuziekindeklas.nl.

Wij hopen jullie hiermee voldoende suggesties en inspiratie te hebben geven.  Mogelijk ontvangen jullie de komende dagen ook nog meer ideeën tijd via onze blog, Questi, onze facebookpagina en/of uw mailadres.

Veel leerplezier en graag tot snel!

De juffen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s